Jaksot

1 SELLUN UUSI ELÄMÄ

 

su 28.2. klo 13.55-14.55

 

Metsäteollisuus elää renessanssia ja se heijastuu koko suomalaiseen yhteiskuntaan. Tieteellisen tutkimuksen ja tuotekehittelyn ansiosta selluloosa taipuu nyt monenlaisiin uusiin käyttötarkoituksiin kuten petrokemian tuotteiden korvaajaksi.  Voiko suomalainen selluosaaminen vapauttaa miljoonia hehtaareja puuvillan viljelystä ruoantuotantoon ja lisätä vientiä, työpaikkoja ja hyvinvointia?

 
 
 

2 UUSIUTUVA ENERGIA

 

su 27.3. klo 14.00-15.00

 

Ilmastonmuutoksen torjunta vaatii pikaisia toimia ja juuri nyt päästöttömien energiamuotojen tutkimuksen sekä kehityksen parissa tapahtuu paljon. Suomessa uusiutuvaa energiaa ei voi käsitellä puhumatta biomassasta. Jaksossa tutustutaan asiantuntijoiden johdolla niiden teknologioiden maailmaan, joiden avulla biomassasta voidaan tuottaa mahdollisimman kestävästi sekä sähköä, lämpöä että liikennepolttoaineita.

 
 
 

3 HYVINVOINTIA PUUSTA

 

su 24.4. klo 14.00-15.00

 

Maailmalla kohistaan toinen toistaan suurempien puukerrostalojen ympärillä. Puun arvostus rakennusmateriaalina on noussut mm. sen hiilensitomiskyvyn, kierrätettävyyden ja lisääntyneen paloturvallisuuden ansiosta. Mutta mihin perustuu metsien ja puumateriaalin rauhoittava vaikutus? Paraneeko potilas hirsisairaalassa tavanomaista nopeammin?

 
 
 

4 TULEVAISUUDEN ENERGIA

 

su 29.5. klo 14.00-15.00

 

Energia-alalla on meneillään murros. Maailmalla pääomat vaihtavat suuntaa fossiilisista uusiutuviin ja uuden teknologian kehitys kiihdyttää vauhtia. Uusiutuvan energiantuotannon lisäksi energianvarastointi ja erilaiset energiatehokkuusratkaisut ovat kehitystyön keskiössä. Howy Jacobs vie katsojan matkalle tulevaisuuden energian maailmaan, jossa aurinko, tuuli, vesi ja suomalainen osaaminen ovat pääroolissa.