Toroidion valmistelee liikenteen hyperloikkaa

Toroidion valmistelee liikenteen hyperloikkaa

Toroidion on suomalaismuotoilija Pasi Pennasen suunnittelema ja Toroidion-tiimin rakentama sähköllä toimiva hyperauto, jossa yhdistyy kaksi maailmanmittakaavan tavoitetta. Ensimmäinen on osallistua Le Mansin 24-tunnin ajoon ensimmäisenä maailmassa sähköautolla. Kun näin on saatu maapallon auto- ja rahaihmisten huomio, voidaan siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Hyperauto on lopulta vain sovellus, applikaatio. Kaiken ydin on Toroidionin kehittämä voimalinja – se järjestelmä, jolla voima siirtyy akusta pyöriin. Voimalinjaa voidaan käyttää aivan tavallisissakin autoissa ja lentokoneissa ja laivoissa… Toroidionin tavoite ei ole enempää ja vähempää kuin olla mukana muuttamassa koko maailman liikenne sähkötoimiseksi ja siten päästöttömäksi.

Kun häneltä kysyy, uskotko todella voivasi tehdä tämän Suomesta käsin, Pennanen vastaa: ”Samaa varmaan kysyttiin Nokialtakin monta kertaa.”

Suomen tulevaisuus –tiimi tapasi Pennasen ja Toroidion-auton Nokian testiradalla. Päivä oli täynnä vauhtia ja valtavaa innostusta, joita molempia näemme aikanaan tiedesarjan tulevaisuuden  liikenne -jaksossa.